Min råbuk 2003

Foto galleri

buk.jpg (98391 bytes)

Min buk

buk1.jpg (108068 bytes)

Min flotte gaffelbuk

buk2.jpg (112832 bytes)

Tre glade bukkejægere

buk3.jpg (133016 bytes)

Abnorm buk

buk4.jpg (128372 bytes)

Min gaffelbuk

buk5.jpg (127583 bytes)

Flot seksender

 

Så lykkedes det også for mig at nedlægge en sommerbuk i 2003.

Jeg havde været på bukkejagt en ca. 5 dage (morgen og aften). Jeg havde siddet forskellige stedder i skoven, men ikke set nogle bukke endnu men en 4 - 5 råér og smaldyr.

En af mine gode jagt kammerater foreslog, at jeg satte mig forholdsvis tæt på jagthytten d. 31/5 om morgenen, og der blev sagt at jeg skulle gå på plads i god tid inden skydetid.

Jeg var på plads kl 0420 og kunne i ventetiden til skydetid sidde og hygge mig med at kigge på en fasankok som fik damebesøg.

Solopgangen denne morgen var noget speciel - delvis solformørkelse og det skulle der jo også kigge lidt på, men ikke for meget man skulle jo nødigt ødelægge øjenene. 

Jeg sidder en 45 - 50 meter fra en lav bøgekultur og da jeg nærmest ved et tilfælde lader øjenene vandre hen over kan jeg jeg at der er en af de mindre træer som svajer ganske voldsomt, ja det ser faktisk ud som om det er ved at blive rykket op.

Her var rigtig noget at holde øje med og adrenalinen steg med det samme voldsomt. Endelig viste bukken sig, og den blev med det samme vurderet i kikketeren. Det var en flot gaffelbuk med opsats godt over ørehøjde.

For at gøre en lang historie kort kom bukken frem i lille lysning og korset blev lagt på bladet. Bukken gik ned i knaldet og jeg kunne se at den lå og sparkede et par gange med benene derefter blev der ro. Jeg skød med 9,5 gr. Lapua Mega i 308 Win.

Herefter kom den obligatorisk ventetid på en cigarats tid - hold da op, hvor kan det være lang tid selvom man suger at al sin kraft på cigaretten.

Bukken var nem at finde i bøgekulturen og herefter sad jeg og nød bukken i 5 - 10 minutter, inden jeg slæbte den op til hytten og gik igang med at tage sådan ca. 1000 billeder.

Det var stadig tidligt på morgenen,  så der var god tid til nyde bukken endnu mere og få den brækket inden de andre jægere kom tilbage. 

Min jagtkammerat, som havde andbefalet mig hochsitzen havde også været heldig og skudt en megt sjov/abnorm buk. Men hans historie kan jeg ikke huske så meget om.

Da der aftenen i forvejen var blevet skudt en meget flot sekender ud i raspne var der altså på tre pürsher blevet nedlagt tre bukke. Det er ikke sket tidligere på området.

Så det var tre glade bukkejægere og andre jagtkammerater der nød formiddagen i det dejlige vejr. 

 

Til jagt siden

Til forsiden