Bastbuk

 

    

buk2_1.jpg (116889 bytes)

Billede 1: Buk med grim anskydning af højre forløb - venstre forløb var ligeledes opsvulmet

 

buk2-2.jpg (95500 bytes)

Billede 2: Stærk ulige gaffelbuk i bast 

 

Den 26 maj 2006 var jeg på bukkejagt igen. Jeg sidder i hochsitz med vinden skrådt ind bag fra, men færten går ikke ind i skovkanten. Selvom det var rimelig hård vind var der mange dyr fremme i skovkanten og jeg kunne glæde mig ved synet af mange råer og smaldyr.

Kl 19.45 kommer bukken frem ved en lille lysning i skovkanten på ca. 120 meter. Jeg kan i kikkerten se, at det er en buk i bast og havde egentlig besluttet ikke at skyde, da bukke begyndt at opføre sig mærkeligt. Jeg kunne se at den huppede og lige pludseligt faldt den - ikke normalt som når råvildt sætter sig, men væltede rundt så alle fire ben var oppe i luften. Jeg tænkte, at her var et eller andet som var grueligt galt enten var bukken syg, eller også var der noget andet i vejen. Da bukken var kommet på benene igen, og stod med bredsiden til lod jeg skudet gå og bukke gik ned.

Efter den obligatoriske cigaretstid gik jeg over til bukken, og kunne her som det fremgår af billedet konstatere at bukken var anskudt - højre forløb var brækket og venstre forløb var også svulmet op.

Tilbage i jagthytten blev det diskuteret om bukken kunne have overlevet vinteren med de forløb. Der er da en mulighed for at bukken kunne overleve, da den kunne holde såret rent, men jeg er nu alligevel glad for at jeg har taget den ud af cirkulation, selvom det er en buk i bast.

Til jagt siden

Til forsiden