Bukke 2022

Efter et år uden bukkejagt tog jeg den beslutning, at det aldrig skulle ske igen. Da der heller ikke var udsigt til meget bukkejagt i 2022 måtte der gøres noget.

Så det blev til en tur med bukkebussen arrangeret af Aurora Jagtrejser med afrejse fra sjælland den 10 maj 2022. Turen med bussen gik udemærket, det er selvfølgelig en lang tur (bussen kørt på tværs af sjælland og fyn og igennem Jylland inden gik mod Polen). De frie øl og sodavand i bussen var dog klart med til at gøre turen kortere og man kunne mærke at alle havde samme formål nemlig at komme på bukkejagt.

Der var vel en 40 - 50 personer med bussen, og da vi kom til Wroslaw i Polen blev vi splittet op i flere forskellige hold. Jeg skulle bo på et lille bed and breakfast sammen med Lasse, Tobias og Malte. Jeg kunne godt se, at de tre jægere var noget yngre end mig, men det skulle vise sig, at vi bare klikkede og fik fire fantsatiske dage i polen. Det er jo også rart at være den ældste, så man kan fortælle nogle historier fra de gamle dage :-).

Kort tid efter at vi var ankommet til bed and breakfast mødte vi vores stalkere. Min stalker Stanislaw kunne ikke et ord engelsk eller tysk, så jeg blev klar over, at vores samtale måtte ske med håndtegn etc. men det gik egentlig fint nok.

Nå vi kunne komme på jagt allerede om aftenen den 11. maj (som var premiæren i Polen). Jeg kørte med Stanislaw rundt et par stedder og det gik ikke længe før Stanislaw så en buk i en pile remise. Vi fik os pürchet hen til remisen, men bukken kom hurtig ud af remisen, og inden jeg fik stablet skydestok op etc, så var bukken forsvundet i en sivskov. Det var ikke noget, der gik Stanislaw synderligt på, vi fortsatte bare. Vi kontrollerede flere områder og klokken var omkring ved at være 8, da vi kom forbi en lysning og så en buk ude på 250 m. Det fik jeg fortalt Stanislaw, at det var forlangt for mig og vi skulle tættere på. Så jeg blev sendt ud efter bukken, og var en overgang helt nede på maven i min pürch. Det har sikkert set sjovt ud, da jeg opdagede at Stanislaw gik opretstående en 10 - 15 meter bagved mig, og han gjorde det meget klart at han pürchede ikke på maven. Nå jeg var efterhånden kommet ind på en ca. 120 meter og fik stillet skydestokken op. Bukken stod med bringen til og jeg kunne se, at den havde fået øje på mig så jeg valgte, at skyde den på brigen selvom det ikke er optimalt - det gik heldigvis godt, og bukken gik ned som ramt af lynet. Vi gav bukken lige 5 minutter, så gik vi op i morde den. Som det kan se af det første billede var den en rigtig flot regelmæssig 6-ender jeg havde skudt. Stanislaw viste hvordan man lige brækker en buk på 1-2 muniutter (det havde han prøvet før :-). Vi blev enig om det var nok for i aften så vi pakkede sammen og kørte mod hotellet. Det var faktisk således, at vi alle fire  havde haft held og havde nedlagt buk om aften så der var højt humør og det blev da også til en enkelt bukke øl, men vi var alle helt klar på, at vi skulle op næste dag.

Næste dag skød jeg faktisk en buk både om morgenen og om aften, så det var et rigtig godt område Satnislaw.og han vidste hvor bukkene var.

Den 13 maj 2022 skød jeg en enkelt buk, en ulige seksender. En buk som Stanislaw synes var rigtig dårlig, og egentlig bare skulle fjernes fra genpuljen. I danmark havde nogen sikkert været glade for at skyde sådan en buk, men det viser måske lidt omkring forvaltningen.

Den 14. maj 2022 fik jeg ingen buk. Vi brugte noget tid i hochsitz, da vi havde set en god buk i området. Vi så den også fra hochsitzen men i høj fart ude på lidt langt hold så det blev ikke rigtig til noget.

Den 15 maj 2022 der var turens sidste, da havde vi kun tid til morgen pürch, men det lykkedes mig alligevel at nedlægge 2 bukke på en morgen pürsh noget jeg kun har oplevet engang i Danmark og en gang i Skotland. Se beskrivelsen andet sted på siden. Der var dog også lige tid til et fælles billede, og som det kan ses af det sidste billede har vi fire jæger nedlagt 27 bukke og et svin - det kan man vist godt være tilfreds med.

Herefter var der der protokol skrivning, hvor det blandt andet vidste sig at bukken jeg skød første dag havde en trofæ vægt på 478 gr med overkæbe altså en rigtig flot buk.

Turen hjemad var nok længere end udturen men sådan er det nok alle. Der var flere i bussen der skulle hjem og op på bukkejagt næste dag. Jeg var faktisk også blevet inviteret, men havde takket nej - jeg synes jeg havde oplevete rigeligt de sidste par dag.

Det er nok ikke sidste gang jeg prøver bukkejagten i Polen.

 

Buk nr 1 11. maj 2022

Buk nr 2 12. maj 2022

Buk nr 3 12. maj 2022   

 

Buk nr 4 14. maj 2022

Buk nr 5 15. maj 2022

Buk nr 5 15. maj 2022

 

Fire jægers udbytte på 4 dages bukkejagt i Polen

Til jagt siden

Til forsiden